+delta koncept

#DeltaPlus #Komunikacija #Posao #Mudrosti

+delta koncept se koristi kada želiš da komentarišeš tuđ rad, trud, ponašanje,  postupke, izjave i drugo. Vrlo je jednostavan i efektivan, a doprinosi dobrim odnosima, uspešnoj komunikaciji i zajedničkom rastu i napretku!

Koncept je sledeći: Kada želiš da prokomentarišeš tuđa dela, prvo moraš navesti šta si zapazio pozitivno u tuđem radu, pa tek onda možeš da kažeš šta bi ti uradio drugačije.

Dakle, prvo moraš reći šta ti se sviđa. Moraš navesti bar jednu stvar koja ti se dopada! (Ako ne navedeš nijedno pozitivno zapažanje,  nemaš pravo na deltu – nemaš pravo da komentarišeš šta bi ti drugačije uradio.)

I, drugo – delta… Možeš izneti svoje mišljenje šta bi trebalo promeniti. To mišljenje mora biti iskazano JA porukama (JA mogu da govorim samo šta bih JA mogao da uradim, kako bih JA to uradio, šta bih JA promenio, a ne šta TI treba da radiš), treba ga iskazati pozitivnim jezikom (rekao bih šta treba da uradim, a ne šta ne treba da radim), i treba biti konkretan (to i to bih uradio) i detaljan (uradio bih to na taj i taj način, a ne samo „bolje“).

Jednostavno, a vrlo moćno!


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *