Umesto zaključka

Došli smo do kraja serijala „Strah i JA“. Dugačak smo put prošli… Kanda… Pre bih rekao da putovanje tek sada počinje. Putovanje puno radosti, ljubavi i izazova. 🙂

Razumeli smo i prihvatili da strah nikada neće nestati koliko god da napredujemo, i da je preduzimanje akcije jedini način da ga prevaziđemo.

Naučili smo da izrazimo sebe i svoje osećaje sa stanovišta moći.

Preduzeli smo konkretne akcije kako bismo pomerili sebe na poziciju moći, sa koje strah doživljavamo kao životni faktor koji nas ispunjava iščekivanjem.

Šta dalje?

Na prvom mestu… AKCIJA! 🙂

Ne čekaj da te ponese trenutak, ne čekaj da se slože kockice, ne čekaj bolja vremena… Ne čekaj!!! Učestvuj! Kreći se! Delaj! Piši! Čitaj! Prijavljuj se na razna učešća! Koristi! Voli! Zauzmi stav! Poklanjaj! Ili radi šta god smatraš da odgovara, samo reci DA životu!

Ne čekaj da ti se život desi! Živi ga!

Svakoga dana učini nešto što će proširiti prostor u kojem se osećaš lagodno, nešto što će nadograditi tvoje samopouzdanje, nešto što će te ispuniti energijom, nešto što će te povezati sa sobom i drugim pozitivnim ljudima, nešto novo, nešto drugačije.

Gledaj na svet kroz „ružičaste naočare“ – očuvaj svoju volju posmatrajući stvari sa svetlije strane, u izazovima gledaj prilike, razvedri se i upamti da je život neprekidan proces učenja.

Ponekad, kada pomisliš „sada kapiram“, Univerzum će intervenisati i tresnuti te preko nosa. Ponekad će te okružiti sivi oblaci. Ponekad će ti se činiti da se ceo svet urotio protiv tebe. Ponekad… i Bude imaju teške dane. Tada se seti da je život neprekidan proces učenja, i nećeš imati osećaj nezadovoljstva zato što je nešto ostalo nedovršeno. Tada se slobodno vrati na tekstove koje si ovde pročitao. Zadaci, vežbe i tehnike o kojima sam ovde pisao nisu za jednokratnu upotrebu!

Kada osetiš da ideš stranputicom, ili da te savladaju spoljašnje sile, vrati se i ponovo prouči one delove koji ti pomažu da se osećaš dobro. Ugradi u sebe ove i druge materijale koji ti pomažu da se osećaš dobro, srećno, zadovoljno, ispunjeno!

Ako ti se učini da, posle tolikih napora, nema efekata i da si i dalje zaglibljen, imaj poverenja u sebe i znaj da se u tebi dešavaju promene, iako u ovom trenutku možda nisu vidljive. Sa druge strane, možda će ti se učiniti da je preobražaj nastupio trenutno. Ponavljam, nije tako – samo su se u tebi dešavale nesvesne promene koje su konačno kulminirale.

Dakle, na dalje… Osećaj strah i znaj da si vredna osoba koja može da izađe na kraj sa bilo čim što joj iskrsne na putu!


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *