Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenjaDobrodošli! 🙂

Portal „mudrac.com“ je kreiran sa dobrom namerom da podstakne posetioce da istražuju i vode izvanredan život kroz razvoj sopstvenih potencijala.

OPŠTE ODREDBE

Korišćenjem portala „mudrac.com“, servisa koje on pruža i materijala koji se na njemu mogu naći (u daljem tekstu „Vodič“), pristajete na sve uslove i pravila (u daljem tekstu „Uslovi korišćenja“) koji su u ovom dokumentu navedeni. U slučaju kršenja Uslova korišćenja, može Vam se uskratiti korišćenje Vodiča bez prethodnog obaveštenja.

Uslovi korišćenja mogu sa vremena na vreme, i bez prethodne najave, biti menjani. Vaša je dužnost da budete u toku sa izmenama Uslova korišćenja. Ukoliko u bilo kom trenutku prestanete da prihvatate Uslove korišćenja, dužni ste da prestanete sa korišćenjem Vodiča.

Vodič se sme koristiti samo (i isključivo) sa dobrom namerom, te će svaki postupak nanošenja štete fizičkim ili pravnim licima biti smatran kršenjem Uslova korišćenja. Pod postupkom nanošenja štete se podrazumeva (ali ne i ograničava na) vređanje, iskazivanje mržnje, osuđivanje, kršenje autorskih i drugih ličnih i kolektivnih prava, narušavanje ugleda i sl.

Ni jedan deo Vodiča ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Vodič koristite samo i isključivo na sopstvenu odgovornost. Svi pisani materijali (tekstovi, programski kod, brojevi, itd), slike, audio ili video zapisi, linkovi, delovi ili celi softverski paketi, arhive i sl. (u daljem tekstu „Materijal“) su postavljeni na Vodiču takvi kakvi jesu, odnosno, bez garancije na njihovu ispravnost, verodostojnost, ni adekvatnost za svrhu za koju su postavljeni. U skladu sa time, Vodič neće snositi odgovornost (ni izričitu ni implicitnu) prema sebi, Vama ili prema trećim licima u slučaju nanošenja bilo kakve štete (direktne, indirektne, havarijske, posledične, specijalne, kaznene, slučajne i dr), nastale pravilnim ili nepravilnim korišćenjem Vodiča i postavljenih Materijala. Ukoliko postoji sumnja da neki Materijal može ili već nanosi štetu, Vodič zadržava pravo da ga bez prethodnog obaveštenja ukloni. Ukoliko smatrate da Vam neki Materijal može naneti štetu, kontaktirajte Vodič kako bismo razmotrili Važu primedbu.

Sve promene na Vodiču mogu se vršiti bez prethodnog obaveštenja. Takođe, ukoliko neke promene to zahtevaju, Vodič Vam može ograničiti ili uskratiti upotrebu Vodiča, bez prethodnog obaveštenja.

Vodič može, prema sopstvenoj volji i bez prethodnog obaveštenja, da dozvoli drugim licima da razvijaju Vodič i postavljaju svoje Materijale. Dozvolu da radite na razvoju Vodiča i da postavite svoje Materijale morate dobiti isključivo od Vodiča. Ukoliko dobijete dozvolu od Vodiča, morate posedovati autorska prava na sve Materijale koje postavite ili koje upotrebite za razvoj Vodiča. Vodič ne mora tražiti od Vas eksplicitni dokaz da ste vlasnik autorskih prava za postavljeni Materijal, i ne mora taj dokaz pribaviti od trećih lica, ali zadržava pravo da dokaz zatraži (od Vas ili trećih lica) ukoliko se javi sumnja da Materijal nije legalan. Takođe, ukoliko se javi sumnja da Materijal nije legalan, tj. da ne posedujete adekvatna autorska prava, Vodič ga može bez prethodnog obaveštenja ukloniti. Ukoliko smatrate da neki Materijali krše Vaša autorska prava, kontaktirajte Vodič. Primedba će biti razmotrena, a sporni Materijal će biti uklonjen odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Ukoliko smatrate da neki Materijali krše aktuelne zakone Republike Srbije, neka lična ili kolektivna prava, kontaktirajte Vodič kako bi problem bio u najkraćem roku rešen.

Sve Materijale koje ste postavili na Vodič ili koje ste iskoristili za njegov razvoj, Vodič sme koristiti za dalji razvoj, promociju i druge aktivnosti vezane za Vodič.

U cilju što bolje usluge, Vodič zadržava pravo da Vaše Materijale prilagodi tako da budu brže i lakše dostupni, pregledniji i optimalni za Internet pretraživače, da izvrši korekturu i lekturu, da prevede sa ili na strani jezik, ali da pri tome ne promeni smisao Materijala.

Na Vodiču mogu biti postavljeni ili predstavljeni servisi i linkovi ka servisima (uključujući i reklame, banere, i sl) koji pripadaju trećim licima. U slučaju da koristite te servise ili linkove, Vodič neće snositi nikakvu odgovornost (ni izričitu ni implicitnu) prema sebi, Vama ili prema trećim licima u slučaju nanošenja bilo kakve štete (direktne, indirektne, havarijske, posledične, specijalne, kaznene, slučajne i dr). Korišćenje tih servisa ili linkova zavisi samo i isključivo od Vas i trećeg lica. Vodič objavljuje servise i linkove u dobroj nameri.

Vodič objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com. Video fajlovi koji su označeni kao „Preporučeni“ (eng. „Related“) postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji Vodič nema niti može imati uticaja. Samim tim Vodič nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

Uređaji koji obezbeđuju rad Vodiča mogu automatski prikupljati informacije o korisnicima Vodiča (kao, na primer, vreme pristupa, IP adresu računara, podatke o vrsti i verziji softvera, i dr). Neki sadržaji Vodiča mogu biti dostupni samo registrovanim korisnicima. Ukoliko želite da im pristupate i da ih koristite, potrebno je da otvorite nalog na Vodiču. Otvaranje naloga je automatizovano, i tom prilikom se od Vas može tražiti da navedete lične podatke kao što su ime, prezime, adresa elektronske pošte (e-mail), mesto prebivališta i sl. Dužni ste da pružite istinite podatke i da ih ažurirate ukoliko dođe do njihovih promena. Ukoliko postoji sumnja da su neki podaci netačni, Vodič može zatražiti njihovu promenu ili Vam ograničiti ili uskratiti korišćenje Vodiča bez prethodne najave. Svi podaci koji se prikupljaju (bilo automatski, bilo prilikom registracije korisnika), prikupljaju se u skladu sa politikom privatnosti Vodiča (u daljem tekstu „Politika privatnosti“). Prihvatajući Uslove korišćenja, prihvatate i Politiku privatnosti. Uslovi korišćenja i Politika privatnosti mogu biti menjani nezavisno jedno od drugoga. Politiku privatnosti možete pročitati OVDE.

Materijalno pravo Republike Srbije je isključivo merodavno za tumačenje, primenu i pravne posledice dozvola, dopuštenja, isključenja i uslova upotrebe Vodiča. U slučaju spora nadležni su samo i iskljucivo sudovi Republike Srbije.

Ukoliko ste stanovnik države koja za upotrebu Vodiča zahteva pribavljanje posebnih dozvola ili posedovanje određenih potvrda, morate ih obezbediti pre upotrebe. Vodič ne mora tražiti od Vas eksplicitni dokaz da ste ih pribavili, i ne mora taj dokaz tražiti od trećih lica, ali zadržava pravo da dokaz zatraži od Vas ili trećih lica. Takođe, Vodič neće snositi nikakvu odgovornost (ni izričitu ni implicitnu, prema sebi, Vama ili prema trećim licima) ukoliko ste koristili Vodič bez prethodno pribavljenih dozvola ili potvrda.

U slučaju da pristupate Vodiču sa lokacija unutar država u kojima se smatra da su Materijali (ili sam Vodič) neprikladni ili nelegalni, te im je pristup zabranjen ili ograničen, smatraće se da ste Vodiču pristupili samovoljno, uz isključivo Vašu odgovornost prema međunarodnom pravu (Vodič neće snositi nikakvu odgovornost (ni izričitu ni implicitnu) prema sebi, Vama ili prema trećim licima).

INFORMISANJE

U cilju što bolje informisanosti korisnika, Vodič prikuplja i objavljuje vesti, članke, najave, saopštenja, informacije, objave, pozive, lekcije, tekstove, zadatke, uputstva i druge tekstove (u daljem tekstu „Članci“). Članci se prikupljaju ručni i automatski sa informativnih web potrala u Srbiji i svetu. Članci se objavljuju automatski i tom prilikom se jasno ističe autor Članka (ukoliko je u trenutku prikupljanja Članka bio naveden) i izvor Članka. Vodič se ne može smatrati odgovornim za objavljene Članke. Ukoliko smatrate da se u nekom Članku krši kodeks novinara, kontaktirajte Vodič kako bi slučaj bio što pre razmotren.

Posetioci Vodiča mogu komentarisati Članke. U komentarima je zabranjen govor mržnje, psovanje, vređanje, klevetanje i svaki drugi vid nanošenja materijalne i nematerijalne štete. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ukoliko smatrate da neki Članka ili komentar krše aktuelne zakone Republike Srbije, neka lična ili kolektivna prava, kontaktirajte Vodič kako bi problem bio u najkraćem roku rešen.

Ako primetite grešku u Članku, ili želite da podelite svoje sugestije i predloge, kontaktirajte Vodič. Vaši komentari, sugestije, pohvale ali i kritike, su dobrodošli.

PREUZIMANJE SADRŽAJA

Vodič preuzima Materijale od trećih lica u skladu sa njihovim uslovima korišćenja ili u dogovoru sa njima. Svaki korisnik (fizičko ili pravno lice) mora kontaktirati autora Materijala za dozvolu za preuzimanje.

Preuzimanje Materijala sa Vodiča nije dozvoljeno.

Kršenje ovih Uslova korišćenja smatra se kršenjem autorskih prava, koje podleže zakonskoj odgovornosti.

KONTAKT

Vodič možete kontaktirati na email adresu: redakcija@mudrac.com, broj telefona: +381-69-mudrac ili putem kontakt forme.