O Mudracu

Mudrac, ti i ja

Zašto si ti ovde? Zašto su ovi sadržaji ovde? E, mudrost je odgovoriti na ta pitanja!

Ja bih rekla: iz ljubavi.

Ljubav je kao sveća u nama – nekad bukti, nekad gori, a nekad jedva da tinja nejakim plamenom. Što je plamen jasniji, više nam to prija. Ono čime mi oživljamo Mudraca (sadržaji koji se ovde nalaze) je kiseonik koji je neophodan da bi sveća gorela.

A čega ovde konkretno ima?

  • članaka, priča, citata poznatih i manje poznatih ljudi, muzike, slika;
  • nečeg orginalnog, i nečeg (uz dopuštenje) preuzetog;
  • onog uz šta se opušta, i onog što aktivira na razmišljanje, zamišljanje, akciju, vežbanje
  • reklama, jer se mora od nečeg i živeti
  • ljubavi utkane kroz naš rad i tvoju želju da nešto nađeš…

Ovo je treća reinkarnacija Mudraca.

Mudrac postoji od 2008. godine. Dušan mu je, kao Đepeto Pinokiju, udahnuo dušu. Tad je to izgledalo ovako: svi sadržaji su bili originalni (osim onih u školi jezika), i najveći udeo je stvarao Dušan. Zvao se „Tržni cenar Mudrac“. Osmišljen je kao zgrada, sa nivoima. Na svakom nivou su bili različiti lokali…  Odavno napisah ovo:

 

logo_100x100Mudrac.com

Besplatno je, a puno vredi!

Došlo je novo doba… ono koje ne možemo zamisliti bez upotrebe tehnoloških novotarija.

Dušan Radević je došao na genijalnu ideju (a na kakvu bi inače došao, kada je član Mense od 1999. godine). Spojio je tri aktuelne, bitne i korisne i zanimljive stvari na jednom mestu. To je sajt www.Mudrac.com. Kod Mudraca možete otići i sami i pogledati da li tamo ima i kutka za vas!

Ono do čega ne možete direktno doći, je priča kako se Mudrac rodio, i kako postaje sve mudriji!

Beše to davne 2008. godine, kada su se Glavnokomandujući neuroni povezali i dogovorili da virtuelneuroncicini svet oplemene. Saznavanje rađa vrhunsko zadovoljstvo. To znaju oni, ali kako da to približe i onima koji o tome još nisu razmišljali na taj način? Gospoda neuroni su počeli da se konsultuju, i u projekat uključili još svojih saradnika… Zajedničkim snagama (popularno nazivanim moždana oluja) su osmislili misiju: Trgovinom kroz obrazovanje! Shopping – to je ono što privlači narodne mase, što se koristi kao psihoterapija, što će mukotrpni rad, tj. zarađen novac preobratiti u nešto što će izazvati osećanje zadovoljstva… A obrazovanje, pa to je ono čega nikad dosta.

Problem je bio kako da ove dve, naizgled nepovezive stvari sastave. Letele su ideje – napisati knjigu, držati predavanja, otvoriti klub za druženje i razmenu ideja… Mrgudnim neuronima je ovo bio izazov i odmah su počeli da sabotiraju ideje:

– ako napišemo knjigu, koliko njih će se baš latiti za nju, u obilju drugih…

– predavanja, ha, pa koliko je onih koji vole da sede na nekom mestu, uz osećaj da im drugi sole pamet…

– klub, hm, zanimljivo, a hoće li tamo biti posebnih stimulansa (CH3CH2OH, LSD) za filozofiranje?!

– Ne, to nije ono što mi želimo.- opet su se svi složili i nastavili da kombinuju…

Neuron, koga su zvali Sporedni posmatrač, je primetio da su mnoge dobre ideje ostale neprimećene, jer komunikacija nije bila dobra. Kada bi se on uključio u razgovor, svi bi prestajali da pričaju, jer su znali da će im on nešto pametno i konkretno reći. Predložio je da se napravi kurs za veštine komunikacije, kako bi što pre napravili ono oko čega su se skupili. I bi tako, a ne samo da je neuronska masa bila njime zadovoljna, nego je poslušala Biznis Mastera da odmah rekao da taj kurs treba da bude ono čime će se trgovati (a šta bi on pa drugo predložio)! Neuron zvani Rista Sportista se žalio da ima i onih koji zabušavaju, pa je rešio da im doskoči na super način – napravio je vežbe za um Cogito ergo sum. Većina neradnika se preobratila u savršene sportiste, a oni najuporniji su se vadili kako ne razmeju jezik kojim su vežbe napisane! -Nema problema, setio se Rista i pozvao šarmantnu drugaricu Lingvanu da im napravi online školu stranih jezika…

Mogla bih ja ovako do sutra, ali nemam vremena. Zagoreće mi ručak u restoranu, na drugom spratu! Još samo jedna informacija: Svako ko želi da predaje online može da se pridruži Mudracu i uz Dušanovu pomoć napravi kurs dostupan svim korisnicima Interneta!

I bi Tržni centar „Mudrac“!

I bi, i jeste i biće!

Šta je dobro? – Saznavanje stvari. Šta je zlo? – Neznanje. Seneka

autor: Bojana Radević

 

mape uma u Knez Mihajlovoj

A onda je, na moju veliku žalost, stigla ova vest:

Poštovani prijatelji,

Tržni centar „Mudrac“ je penzionisan. I otišao je na Sejšele da uživa… 🙂

Dana 29.01.2014. godine, TC „Mudrac“ je ustupio mlađim i naprednijim tehnologijama.

Naslednika „Škole stranih jezika“ možete pronaći na adresi e-Učenje, tekstovi na temu komunikacije, mapa života, savladavanja strahova i putopisi su dopunjeni i objavljeni na blogu moj vodič za izvanredan život.

Živeli i dobro nam došli! 🙂

I tako se desila druga reinkarnacija, u vidu Dušanovog bloga.

Trećeg Mudraca treba da podižemo zajedno. Kako? Kako ko ume i može. 

Pišite sa nama…