Home Magazin Pročitajte... Život je kao reka

Život je kao reka

0
1410

Život je kao reka, na prvi pogled izgleda tako jednostavno, ali prava istina je da u sebi krije monge tajne i bogatstva.

Reka teče i sa sobom nosi sve na šta naiđe. Tako je i u životu jednog čoveka, ali sa jednom malom razlikom. Reka ne može da bira šta će poneti, a čovek može! Imajte na umu da će vam život biti srećniji ako odlučite da sa sobom nosite samo lepe stvari, a one druge ostavite iza sebe.

Čovek kroz život ide tempom koji on sam sebi odredi, ali nekad se dese neke iznenadne stvari koje su van granica njegovih delovanja. Te stvari mogu uzburkati njegov život i često ga odvesti do novih rešenja ili do bržeg postizanja nekih ciljeva. Mada se često desi da čovek ne zna da se snađe u takvoj situaciji, ali život ide dalje, i dalje teče, i sve se kad – tad postavi na svoje mesto.

Zagledajte se u svoj život! Dobro se zagledajte! To što vidite sami ste stvorili!

Znajte da je vaš život u vašim rukama i da sami kreirate svoju budućnost sadašnjim mislima i postupcima.

Sve je prolazno, sve teče! Jedino što čovek može jeste da bude prisutan u sadašnjem trenutku i da u njemu deluje, jer ako to propusti taj trenutak će proći zauvek. Možda će ponovo doći neki sličan trenutak, ali nikad više isti. Kada čovek stvarno postane svestan te činjenice počinje više da ceni život.

Pogledajte! Život je lep! Uživajte u njemu sada, jer on prolazi, teče…

Izvor: https://blagoprirode.wordpress.com/2011/08/16/zivot-je-kao-reka/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here