Telo i bol

0
234

180.jpg

Telo boli stvara ono nesvesno, a svest ga pretvara u sebe. Apostol Pavle prekrasno je izrazio to sveopšte načelo: “Sve razotkriveno dolazi po svetlu ka sjaju; jer sve što dođe ka sjaju jeste svetlo.”
Upravo kao što se ne možete boriti protiv tame, tako se ne možete boriti ni protiv tela boli. Takav bi pokušaj doveo do unutrašnjih sukoba, a time do još većeg bola. Posmatranje je dovoljno. Posmatranje obuhvata prihvatanje bola kao dela sadašnjeg trenutka. Telo bola sastoji se od zarobljene životne energije koja se odvojila od vašeg celovitog energetskog polja i privremeno postala samostalna kroz neprirodan proces poistovećivanja sa umom. Okrenula se samoj sebi i postala suprotna životu, kao životinja koja pokušava ugristi vlastiti rep.

Šta mislite, zašto je naša civilizacija postala tako razorna? Ali, čak i sile koje razaraju život još su uvek životna energija. Kad počnete uništavati poistovećenost i postanete posmatrač, telo bola nastaviće još neko vreme delovati i pokušaće vas prevariti da se ponovo poistovetite sa njim. Iako ga više ne hranite energijom kroz proces poistovećivanja, telo bola poseduje stanoviti zamah, upravo kao kotač koji će se nastaviti okretati još neko vreme, iako ga više ništa ne pokreće. Na tom nivou može vam izazvati boljke i boli u različitim delovima tela, ali to neće trajati.
Ostanite prisutni i svesni. Budite uvek budan čuvar svoga unutrašnjeg prostora. Trebate biti dovoljno prisutni da biste mogli direktno nadgledati telo bola i osećati njegovu energiju. Tada ono neće moći nadzirati vaše razmišljanje. Onoga trenutka kad vam se razmišljanje poveže sa energetskim poljem tela bola, poistovetićete se sa njim i ponovo ga hraniti vlastitim mislima.

Na primer, ako je bes prevladavajuća energetska vibracija tela bola i ako ste ispunjeni besnim mislima, razmišljate li o onome što vam je neko učinio ili šta vi njemu nameravate da učinite, to će postati nesvesno razmišljanje i telo bola će se pretvoriti u vas.
Onde gde postoji bes uvek postoji i patnja. Ili, kad vam se prikrade mračno raspoloženje te se upustite u negativne misaone obrasce i razmišljanje o tome koliko je život težak, vaše razmišljanje se udružilo sa telom bola, prevladalo je nesvesno i postajete osetljivi prema napadu tela bola. Reč “nesvesno”, kako je ovde koristim, znači poistovećivanje sa nekim mentalnim ili emocionalnim obrascem. Označava potpunu odsutnost posmatrača.

Original: alaya-progress.com/alternativainformacije.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

SHARE
Previous articleSmrt i večnost
Next articleVrijeme
Svi smo povezani, jedni sa drugima, gde god da se nalazimo. Naša radoznalost i želja za istraživanjem je deo našeg putovanja. To je naša sudbina. Isto tako, to je naša obaveza i odgovornost prema budućim generacijama, da bi svet bio bolji nego što jeste. Budite otvoreni, budite radoznali. Uvek postavljajte pitanja. To je jedini način da budete deo promene kojoj svi težimo.

LEAVE A REPLY