Svoje pravo ja, u kombinaciji sa drugima

0
24
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Javno i stvarno ja

S početka, uvek želimo da se dopadnemo osobi koja se nama dopada. Radimo sve što bi se partneru moglo dopasti. Čak se odričemo sebe, da bismo se drugoj osobi sasvim dopali. Ulažemo u svoju sliku o nama i prikazujemo se u najboljem svetlu, krijući sve ono što nam se ne dopada o nama samima.

Krijemo svoje lice bez šminke, svoje telo, krijemo da smo nekada grubi, da smo besni i ljubomorni, da ne mirišemo, da volimo da gledamo pornografiju, da ne spremimo stan i ne operemo veš. Ulažemo u sliku o sebi, želeći i sami da verujemo u to. I to je sasvim prirodno.

Ali, šta kada dođe vreme da svoju svakodnevicu delimo sa još jednom osobom?

Što je slika dalja od nas samih, to je teže živeti je.

Tada tražimo prostor za sebe. Potom tražimo još više prostora za sebe… idemo na sva ona mesta gde možemo da dišemo i da budemo mi. Vežbamo, trčimo, pijemo u kafani sa prijateljima, plešemo, glasni smo, prosti, platimo za usluge, zadržavamo se dugo na poslu, oblačimo se na drugačiji način, gledamo svet na drugačiji način… na svim onim mestima koja nisu naša kuća, naš partner, svaki dan. Sva ona mesta gde možemo bar na tren da živimo svoj mrak. A svi ga imamo, hteli ga ili ne, bežali ili ne, prihvatili ga ili ne.

Jer, šta ako se desi da se sasvim razgolitimo pred drugom osobom, a ona nas osudi?

Ćutanje je zlato?

 

Autor: Jelena Jung

Foto&Video&Tekst: Psihoverzum
Izvor: psihoverzum.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here