Svet jednostavan poput hleba i masti

0
181
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

149.jpg

Odjednom se zapitala u kom to svetu ona živi. Nešto se u njoj duboko prelomilo.
To nisam ja! Dajte mi vazduha, dajte da podignem glavu iznad površine vode. Hoću samo da budem srećna. Da se stvari i dalje dešavaju sa lakoćom i da svaki doživljaju vodi napred. Da bude JA, povika ona.

Njen svet je čist. Jednostavan. Za nekog pomalo prost, banalan, kao hleb i mast. Nekad po njemu posuta so, kad je svečanije dodata paprika, u posebno svečanim trenucima umesto soli hleb umoči u šećer i eto slavlja. To je taj njen život u kom se stvari dešavaju s lakoćom i radošću. U njenom svetu su suze one koje kupaju dušu. Ima moć da izmami te blagodarne suze iz ljudi. Da ih potakne da ih puste jer sa njima otpuštaju mnogo više – otpuštaju najdublje u sebi. Ono zbog čega nisu u potpunosti srećni, ono o čemu ih niko dugo nije pitao, što im je stvaralo teret tu negde između grla i grudi, taj kamičak dobro zaglavljen da ne dopusti jednom grcajućem jecaju da se izmami i da suze poteknu. Izveštijala je sposobnost da ih izmami kao što je Pan svojom frulom izmamljivao miše iz duša gradova. Postala je neko ko ume da se ušunja u tajne prolaze u potrazi za srećom u ljudima.

Da. To jeste moja tajna vrlina, pomisli. Svaki kamičak skinut sa nečije dobre duše gradivo je mog stepenika. Gradivo na putu ka dobijanju sledeće lekcije i sledeće svrhe. Šuma se polako rasklanja, stabla kao da su koraknula jedan korak unazad i u daljini vidim svoje koje treba da prigrlim. To jeste moj put, okupan i mojim suzama i osušen osmehom duginih boja. To je moje stablo, moj hleb nasušni i moje polje bulki.

I sanja da je sretna. I budi se sa istim osećanjem. U svom polju žita i bulki. I sanja sve one lutkice koje je nekada pravili od cvetova, i sanja sve cvetove od kojih pravim svoje čiste svetove. I sanja svoje dobre ljude pročišćene suzama i one koji tek treba da se otvore pred jednostavnom istinom. I budi se i sve je isto kao u snu. Jednostavno. Toplo. Nežno. Kao hleb. Kao žito i sunce. I crveno cveće u zrelom zlatno polju…

Original: ritamdana.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here