Stav odlučuje koliko ćete biti uspešni

0
119

pravi-stav.png

Niko nas ne čini ljutim. Mi sami sebe ljutimo kada prepustimo kontrolu našeg stava. ~ Jim Rohn

Jedna stvar koja određuje stepen našeg potencijala, proizvodi intenzitet naše aktivnosti i predviđa kvalitet rezultata koje dobijamo – naš stav. Stav određuje koliko budućnosti možemo da vidimo. Odlučuje veličinu naših snova i utiče na našu odlučost kada se suočavamo sa novim izazovima.

Nijedna druga osoba na planeti nema moć nad našim stavom. Ljudi mogu uticati na vaš stav učeći nas lošim navikama razmišljanja ili nenamerno nam davati dezinformacije., ili davajući nam negativni izvor uticaja, ali niko ne može da kontroliše naš stav osim ako mi dobrovoljno predamo tu kontrolu.

Ono što neko može da uradi je irelevantno. Mi biramo, ne oni. Oni samo stavljaju naš stav na testiranje. Ako izaberemo nestabilan stav time što postanemo neprijateljski, ljuti, ljubomorni ili sumnjivi, onda smo pali na testu. Ako osuđujemo sebe verovajući da smo nedostojni, onda opet nismo uspeli. Ako nam je stalo do nas, onda moramo da prihvatimo odgovornost za naša osećanja. Moramo da naučimo da se čuvamo od onih osećanja koja imaju kapacitet da upravljaju našim stavom i vode ga pogrešnim putem, i da ojačamo ta osećanja koja mogu da nas vode pouzdano u bolju budućnost.

Ako želimo nagrade koju budućnost čuva u poverenju za nas, onda moramo da ostvarimo najvažniji izbor koji nam je dat kao pripadnicima ljudske rase, održavanjem potpuno dominantnosti nad našim stavom. Naš stav je naša imovina, blago velike vrednosti koje mora biti pravilno zaštićeno.

Kada imate pravi stav, možete da uradite izvanredne stvari.

Imati pravi stav je bitan preduslov za uspeh i sreću. Pravi stav je jedna od osnova dobrog života. Zato moramo stalno da preispitujemo naša osećanja o našoj ulozi u svetu i našim mogućnostima za ostvarivanje naših snova.

Naša emocionalna priroda je ta koja upravlja većinom našeg svakodnevnog ponašanja u ličnom i poslovnom svetu. To je emocionalni aspekt naših iskustava koja određuju naše ponašanje. Kako se mi osećamo o životnim događajima je moćna sila koja može da nas potpuno zamrzne na našem putu ili da nas inspiriše da preduzmemo hitne akcije bilo kog dana. Sa pravim stavom, ljudska bića mogu pomerati planine. Sa pogrešnim stavom, ona mogu biti slomljena od najmanjeg zrna peska.

Na kraju, stav je taj koji odvaja pobednike od sanjara.

Izvor:success.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

SHARE
Previous articleZen priča – Šolja čaja
Next articleTuga
Svi smo povezani, jedni sa drugima, gde god da se nalazimo. Naša radoznalost i želja za istraživanjem je deo našeg putovanja. To je naša sudbina. Isto tako, to je naša obaveza i odgovornost prema budućim generacijama, da bi svet bio bolji nego što jeste. Budite otvoreni, budite radoznali. Uvek postavljajte pitanja. To je jedini način da budete deo promene kojoj svi težimo.

LEAVE A REPLY