Šta gori u vašem srcu?

0
81
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

195.jpg

Svet elitnog profesionalnog baleta je mali, surov i veoma zahtevan. On se zasniva na dugoj istoriji i čvrstoj tradiciji da bi pokazao svoju izvrsnost. U tom svetu, baletski igrači su visoki, vitki, veoma fleksibilni i svi su bele puti.

I onda, tu je Misty Copeland, visine 157cm, mišićavog tela, ne baš lepih linija tela i crne puti.

Danas, ona menja svet baleta i podstiče snove mladih igrača. Ona je inspiracija svima koji pokušavaju da prevaziđu prepreke ili da ostvare ono što se čini nemogućim. Ovo su lekcije iz njenog života.

1. Nikada nije previše kasno da počnete.
Odrasla je u siromašnoj porodici, pored šestoro braće i sestara. Često su se selili, živeći po motelima. Krenula je na prve časove baleta sa 13 godina. Iako to izgleda kao da je bila mlada, oni koji imaju nameru da se bave profesionalnim baletom počinju da treniraju sa 6 ili 7 godina.
Ako razmišljate da napravite veliki korak u životu, nemojte dopustiti da vaše godine budu opravdanje. Većina uspešnih ljudi je pronašla svoju svrhu kasnije u životu.

2. Ne dopustite da novac bude prepreka.
Profesionalni časovi baleta su skupi, a ona nije imala novac za to. Prvi čas baleta je imala na košarkaškom kampu i trenirala je u šortsu, majici i čarapama. Videći njen talenat, nastavnik volonter je doveo u svoju baletsku školu i dao joj stipendiju u naredne četiri godine.
Ne postoji cena za vašu strast prema onome što volite. Sledite svoje snove, okružite se kvalitetnim ljudima i tragajte mudrost svojih mentora.

3. Ne dozvolite prethodnicima da određuju vašu sudbinu.
Već sa 18 godina, došla je u Njujork, u grupu sa 80 igrača, među kojima je jedina bila crne puti. Odbijena je na samom početku karijere, kao neko ko nema odgovarajuće telo za balet. Imala je izbor da odustane ili da prihvati manju ulogu trenirajući sa igračima poput nje. U oba slučaja, za nju je to bilo totalno odustajanje od cilja koji je imala.
Biće trenuci u vašem životu kada ćete se suočiti sa neuspehom i odbijanjem. Učite iz tih trenutaka, ali nemojte odustajati.

4. Usavršavajte sebe.
Njena želja je da inspiriše druge devojke koje nisu građene poput tipičnih balerina. Napisala je svoju autobiografiju “Life in Motion”. Jako je bitno da verujete u sebe. Posebno, kada dođete na profesionalni nivo, morate stalno da se unapređujete. Toliko igrača ima koji se takmiče i vi morate da se istaknete. Ako ne verujete da ste vredni toga, niko drugi neće sigurno.
Pronađite ono što vas čini posebnim i držite se toga. Verujte u sebe i drugi će to primetiti.

5. Iskoristite trenutak.
Pre tri godine ponuđena joj je glavna uloga u jednoj predstavi. Imala je šest preloma na nozi u tom trenutku, ali i pored toga odigrala je ulogu ne rekavši nikome za to.
“Bilo kada u tim trenucima je mogao da bude moj poslednji put da igram. Imala sam 29 godina i to je bila moja najveća uloga u karijeri, jer više nikada ne bi dobila tu priliku.” – rekla je Misty.
Nećete stići do najvišeg uspeha igrajući sigurnim kartama. Preuzmite rizik, ali budite mudri.

width=“100%“ height=“315″ allowfullscreen=“allowfullscreen“

Original: entrepreneur.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here