Home Magazin Pročitajte... Razmišljanja o životu

Razmišljanja o životu

0
657

Flower, Life, Crack, Desert, Drought, SurvivalOd kad znam za sebe pitala sam se šta je smisao života i kuda nas vode životni putevi. Da li smo ovde da bismo ispunili neki svoj zadatak? Da li sami odlučujemo kuda ćemo ići? Ili o tome odlučuje neka viša sila?

Često sam se pitala zašto mi je tako teško da dođem do onoga što želim. Uvek mi se činilo da to drugi ljudi lakše postižu, da su njihovi problemi i životne prepreke manje. Ali vremenom sam shvatila da to nije tako i da svako misli da je upravo njegov problem najveći i najteži, da on zaslužuje više od života. To je ta pokretačka snaga koja nas gura dalje i tera nas da želimo i postižemo sve više i više. To je ta pokretačka snaga koja nas tera da tražimo rešenja iznova i iznova. To je u redu, čini mi se. Ali i dalje se pitam: u čemu je smisao svega toga?

Svi mi želimo jedno! Svi mi želimo da budemo srećni! Zar nisam u pravu? Celog života tragamo za nečim boljim i lepšim jer mislimo da zaslužujemo nešto bolje i lepše, a onda nam se desi da se probudimo jednog jutra i shvatimo da možemo biti srećni na ovom mestu, baš sada, baš ovde, baš sa onim što imamo i baš takvi kakvi jesmo!

Svoj život možemo posmatrati iz dva ugla: dobrog i ložeg. Na nama je odluka da li ćemo biti srećni ili tužni. Blago života je upravo u nama samima, u našim mislima i svesnosti sadašnjeg trenutka.

Izvor: http://blagozivota.blog.rs/blog/blagozivota

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here