Priča o kitu

0
35

1348245524.jpg

Nedavno je na naslovnoj strani San Francisco Chronicle osvanula priča o ženki grbavog kita koja se uplela i zaglavila u zaštitnu mrežu u obližnjim vodama. Stotine metara kablova i užadi bili su joj obmotani oko repa, tela i usta.

Zarobljenog kita otkrio je jedan ribar istočno od Faralonskih ostrva, 50km od San Franciska. Ubrzo je stigla i spasilačka ekipa. Kit je bio u jako nezgodnoj situaciji tako da je jedini način da se spase bio da se ronioci spuste do njega i izbave ga iz zamke zamršenih konopaca.
Nakon nekoliko napornih i dramatičnih sati ženka grbavog kita bila je oslobođena. Plivala je oko njih, kako ronioci kažu, u radosnim krugovima. Potom je prišla svakom spasiocu ponaosob, nežno ih dodirujući u znak zahvalnosti.

Mnogi od ronilaca su izjavili da im je to bilo najlepše iskustvo u životu. Spasilac koji je isekao uže koje je bilo obmotano oko usta kaže da su ga njene oči pratile sve vreme dok je bio pored nje i da on nikada više neće biti isti.

Neka vi i svi oni koje volite budete blagosloveni i srećni da budete okruženi ljudima koji će vam pomoći da se izvučete iz svih mreža koje vas sputavaju i da uvek znate za radost davanja i primanja zahvalnosti.

www.novasvest.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala Nova Svest
Izvor: Nova Svest

LEAVE A REPLY