Priča jednog labuda

0
567
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Svi se dobro sećamo one Andersenove bajke o ružnom pačetu koje je izraslo u prelepog labuda. Slušajući o njegovom teškom životu saosećali smo se sa njim i isto tako bili srećni kada je u vodi video svoj divan odraz. To je „istinita“ priča u kojoj se svako od nas može pronaći ako je bilo kad težio ka nečem boljem u svom životu.

Nameće se pitanje da li je svako od nas za nešto predodređen ili radom na sebi u svakom smislu možemo unaprediti i izmeniti sopstveni život? I jedno i drugo! Često čovek ne ume da spozna samog sebe, pa se u životu muči sa nečim što nije. Želi da bude nešto ili neko ko ustvari ne može da bude. Stanite!

Razmislite!

Zagledajte se u sebe!

Ova ptica koja ponosno pliva na površini reke možemo biti i mi. Prvo što treba da uradimo jeste da se vratimo svojoj prirodi i da je sledimo. To nije lako čoveku koji živi u 21. veku, ali je moguće. Korak po korak, pitanje po pitanje, odgovor po odgovor… I nije previše teško. Pitajte sebe šta volite, šta želite… Pitajte i tragajte za odgovorima. Iznenadićete se ishodom kada posle nekog vremena na površini vode ugledate svoj predivan odraz kao što je to jednog dana učinilo i ružno pače.

Da li je priča jednog labuda i vaša priča?

Izvor: https://blagoprirode.wordpress.com/2011/08/25/prica-jednog-labuda/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here