Opraštanje

0
100

Opraštanje nam omogućuje da spoznamo što mi uistinu jesmo. Napokon možemo iskusiti svoju bit kao ljubav.

Sada znamo – temelj za tu spoznaju su znanstvena istraživanja, da zbog neopraštanja – odnosno prepuštanja ljutnji, strahu i boli – na naše tijelo i zdravlje vršimo negativni utjecaj koji se može izmjeriti. Ljutnja, strah i bol stvaraju napetost koja utjeće na fiziološke sustave o kojima ovisi naše zdravlje. Ti osjećaji djeluju na protok krvi u našem tijelu, djeluju na uspješnost našeg sustava imuniteta. Izazivaju napetost u srcu, mozgu i doslovno u svakom organu tijela.

Mi smo odgovorni za vlastitu sreću.

Opraštanje znači – svjetlost Božju vidjeti u svakom čovjeku, bez obzira na njegovo ponašanje.
Najsretniji brakovi izgrađeni su na temelju opraštanja. Zamislite i prihvatite kao istinu da je sreća naše prirodno stanje. Kad promatramo život na taj način uviđamo da su ljubav i sreća nerazdvojive. A opraštanje nas ući da je, bez obzira na okolnosti koje utjeću na naš život, moguće izabrati ljubav umjesto straha i spokojstvo umjesto sukoba.

Zašto nam je toliko teško uvidjeti da naša potraga za zlatom na kraju duge samo prikriva činjenicu da smo mi i duga i zlato, kaže dr. Gerald G. Yampolski.

Lako je uvidjeti zašto ego sreću, ljubav i spokojstvo uma doživljava kao svoje neprijatelje, jer kad mi živimo u takvim stanjima, tada doživljavamo svoju duhovnu suštinu. Oprostiti je lako kad svijet gledamo očima ljubavi. Možemo prigrliti svoju istinsku duhovnu suštinu i istoga trenutka otkriti da je to izvor ljubavi, spokojstva i sreće.Taj izvor nikada nije udaljeniji od jednog otkucaja srca i uvijek ga možemo potražiti i naći.
Opraštanju se može naučiti svaki čovjek, u bllo kojoj dobi, bez obzira na njegov dotadašnij sustav vjerovanja, na prošlost koju je proživio i na to u kako se do tada ponašao prema ljudima oko sebe.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here