Mladić u vozu: Životno iskustvo | Poučne priče

0
75

mladic-u-vozu.jpg

Jedan stariji čovek sedeo je u vozu sa 25-godišnjim sinom. Voz je upravo krenuo da napušta stanicu. Svi putnici su zauzeli svoja mesta. Kako je voz krenuo mladić je postao neverovatno radostan i radoznao. Stajao je naslonjen na prozor voza i oduševljeno uzviknuo: ”Tata, vidi, prolazimo pored drveća!” Otac se nasmejao zadivljen osećanjima svog sina. Pored njegovog sina, sedeo je mladi par koji ga gledao tužno sa sažaljenjem.

Iznenada, mladić je opet uzviknuo: ”Tata, vidi, jezero i životinje. Oblaci idu zajedno sa nama”. Par ga je posmatrao bez naklonosti prema njegovim doživljajima. Ubrzo je počela da pada kiša i kapljice su počele da padaju na ruku mladića. Ispunjen radošću, zatvorio je oči i uzviknuo opet: ”Tata, pada kiša, voda me dodiruje, vidi tata.”

Mladi par više nije mogao da izdrži njegovo ponašanje, pa su upitali oca: Zašto ga ne odvedete vašeg sina kod nekog dobrog doktora da ga izleči?” Otac se nasmejao i rekao: ”Da, već jesam. Upravo se vraćamo iz bolnice. Moj sin je bio slep od rođenja, a danas je progledao prvi put u životu…”

POUKA: Svaka osoba na ovom svetu ima neku svoju priču. Ne donosite zaključke o ljudima, pre nego što ih stvarno upoznate. Istina vas može iznenaditi…

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

LEAVE A REPLY