Home Magazin Pročitajte... Kako reagovati kada problemi pokucaju na vrata

Kako reagovati kada problemi pokucaju na vrata

0
428

otac-i-cerka.jpg

Nestrpljiva i nervozna, pitala se šta on to radi. Nakon 20 minuta isključio je ringle. Izvadio je krompir i jaja i stavio u činije. Zrna kafe je stavio u šolju. Nakon toga, upitao je svoju ćerku:

”Šta vidiš?”
”Krompire, jaja i kafu”, odgovorila je nervozno.
”Pogledaj bliže”, rekao je otac, ”i dodirni krompire”. Pipnula ih je, primetivši da su mekani.
Onda je zamolio da uzme jaje i da ga slomi. Nakon slomljene ljuske videla je tvrdo kuvano jaje. Na kraju, zamolio ju je da popije kafu.Taj njen bogat miris doneo joj je osmeh na lice.

”Šta to znači”, upitala je oca. Onda joj je objasnio…”Krompiri, jaja i zrna kafe su se suočili sa istim problemom – ključalom vodom. Ipak, svako je reagovao drugačije. Krompir je bio snažan, jak i neumoljiv, ali nakon ključale vode, postao je mekan i slab. Jaje je bilo krhko, sa tankom ljuskom koja je štitila njegovu unutrašnjost dok nije stavljena u ključalu vodu. Onda je jaje postalo tvrdo iznutra. Međutim, zrna kafe su jedinstvena. Nakon što su bili u ključaloj vodi, promenili su vodu i stvorili nešto novo.

Šta si ti od ova tri? upitao je ćerku. ”Kada ti problemi pokucaju na vrata, kako ti reaguješ?”

POUKA:
U životu, razne stvari se dešavaju oko nas, stvari se dešavaju nama, a jedina stvar koja je zaista važna je kako odlučite da reagujete na to i šta sve postignete od svega toga. Život predstavlja sklonost, usvajanje i pretvaranje svih muka koje doživljavamo u nešto pozitivno.

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here