Čudesni kineski bambus kao poticaj za ulaganje u odnose

0
74
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

ID-100142634.jpg

Važno je ne odustati. Od koga?
Prije svega od sebe. Zatim od odnosa s drugima.

Ova biljka, kineski bambus, je simbolična jer upravo odlično oslikava trud oko odnosa sa samima sobom, sa nama dragim osobama, bilo u obitelji, bilo šire: na poslu ili sa prijateljima.

Kad posade sjeme ove neobične biljke, vrtlari cijele 4 godine ne mogu vidjeti ništa osim tankog izdanka. Čini se kao da proces sadnje nije uspio.

Prava istina je da biljka raste pod zemljom. Njezino veliko i vlaknasto korijenje se pod zemljom širi i jača i množi i prodire duboko u zemlju. I to je biljci jako potrebno, taj vrtlaru ‘nevidljivi’ rast. Znate li zašto? Zato što biljka u petoj godini naraste 32 metra!!!

Mnogo je toga u našim životima slično kineskom bambusu. Ulažemo trud i vrijeme, ideje, snagu, ljubav iznad svega, ali ponekad ne vidimo dugo vremena nikakav rezultat i to nas obeshrabri. Međutim, ako budemo strpljivi, dočekat ćemo ‘petu godinu’ i iznenaditi se.

Važno je nikada ne odustati! Prije svega, ne odustati od sebe i svoje promjene. Kada mi usvajamo promjene, ljudi oko nas se također počinju mijenjati. To je šahovko pravilo: napravite li vi neki potez, Vaš protivnik će napraviti potez u odnosu na Vaš potez.

Ivana i Igor Grabar
Integrativni gestalt terapeut i logoterapeut

www.osobniterapeut.com
Centar za partnerske odnose Krugovi

“Green Bamboo” – Image courtesy of twobee / FreeDigitalPhotos.net

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala Praktičan život
Izvor: Praktičan život

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here