Ako postavite pitanje, dobićete odgovor

0
94
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

1449306341.jpg

Kako stupiti u kontakt sa duhovnim vodičem?

Duovni vodič nije nekakva figura koju očekujemo da ćemo videti, ljudskog ili neljudskog oblika, nego apstraktna veza između viših oblika našeg Sebstva ili drugih formi nas samih u nefizičkom svetu.

Kada me pitaju ovo pitanje, ispričam sledeću priču:

Sa svojom prvom ženom Barbarom sam za večerom raspravljao nešto o američkim Indijancima. Kasnije, dok sam prao suđe, zapitao sam se onako naglas: „Kakav su uticaj imali američki šamani na indijansku kulturu?“

Na to sam zaboravio i nakon dve nedelje žena me je naterala da je pratim u šoping, jer je želela da kupi cipele.

Nevoljno sam otišao i nervozno je čekao, dok je šetala po dućanima. Uletela je u knjižaru, a ja sam za njom prebirao po policama. Pažnju mi je privukla neka plava knjiga, koja, kada sam je hteo uzeti, padne dole i otvori se na jednoj stranici.

Tamo je pisalo: „Američki šamani su imali ulogu u kulturi Indijanaca…“

Tada sam shvatio vezu između postavljanja pitanja i odgovora. Počeo sam to intenzivnije praktikovati i uskoro su počeli da se smanjuju intervali čekanja na odgovor, odnosno, razbijao sam svoja verovanja koja su mi stajala kao zid ispred uviđanja tih odgovora, znakova, signala i slično. Shvatio sam i važnost postavljanja pitanja naglas, jer se time daje naglasak na započet proces, izdvaja se iz šume unutrašnjeg dijaloga i lakše pamti.

Namera iza postavljenog pitanja je u tome što je usmerena na bilo koji izvor koji može dati odgovor –TO JE ZAPRAVO SUSRET SA VODIČEM!

To nije nekakva figura koju očekujemo da ćemo videti, ljudskog ili neljudskog oblika, nego apstraktna veza između viših oblika našeg Sebstva ili drugih formi nas samih u nefizičkom svetu. Kao što beba polako spoznaje povezanost reči i predmeta, i polako oblikuje stvarnost, tako treba i mi sada polako da stvaramo poveznice znamenja i nefizičke stvarnosti. Potrebno je naučiti da prepoznajemo uzorke koji se dešavaju i kasnije ih povezati sa drugim iskustvima.

duhovno vodjstvo

Primer učesnika na radionici

Nakon prve večeri, organizatorka radionice pozvala nas je u njenu kuću na druženje. Imala je dosta grickalica različitih vrsta, čak i posude za svaku vrstu posebno. Između ostalog, bila je tu i gomila kikirikija.
Jedna od učesnica radionice uzela je nekoliko kikirikija i zapitala se naglas: “Šta je to u kikirikiju što izaziva alergiju kod nekih ljudi?”

Odmah je neko rekao da proba vežbu pitanja Vodiča za dobijanje odgovora.
Mi smo se nasmejali na ovo, a žena je rekla: “Da, naravno, dobra ideja, zašto ne?”

Okrenula se prema kikirikiju i zapitala naglas ponovo isto pitanje. Svi su čekali nekoliko minuta ne bi li odgovor pao sa neba i kako se ništa nije desilo, svi smo se dobro nasmejali.

Ipak, nakon nekoliko dana dobio sam od nje email u kom mi prepričava kako se nešto vrlo čudno dogodilo. Vratila se kući u Kaliforniju i sledeće jutro, dok je listala neke novine, došla je do dvostranog članka o kikirikiju. Tamo je bilo objašnjeno gde kikiriki raste, koliko se tona godišnje prodaje i vrlo detaljno pojašnjenje zašto su neki ljudi alergični na kikiriki!

Ali ni to nije bilo dovoljno, pa je sutradan dok je sedela u lekarskoj ordinaciji čitala neki magazin i u njemu naišla opet na članak o kikirikiju koji je još kvalitetnije, na medicinski način pojasnio probleme sa alergijom.

Rekla je u nastavku mejla: “Znaš, dobro smo se smejali te subotnje večeri, ali ovaj “Guide thing” zaista radi!”

Autor: Bruce Moen
Prevod: Nenad Ljubić
Izvor: alternativainformacije.com

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala Nova Svest
Izvor: Nova Svest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here