profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

les_plus_beaux_arbres_du_monde_caroline_du_sud_oak_angel

Zašto si ti ovde? Zašto su ovi sadržaji ovde? E, mudrost je odgovoriti na ta pitanja!

Ja bih rekla: iz ljubavi.

Ljubav je kao sveća u nama – nekad bukti, nekad gori, a nekad jedva da tinja nejakim plamenom. Što je plamen jasniji, više nam to prija. Ono čime mi oživljamo Mudraca (sadržaji koji se ovde nalaze) je kiseonik koji je neophodan da bi sveća gorela.

A čega ovde konkretno ima?

  • članaka, priča, citata poznatih i manje poznatih ljudi, muzike, slika;
  • nečeg orginalnog, i nečeg (uz dopuštenje) preuzetog;
  • onog uz šta se opušta, i onog što aktivira na razmišljanje, zamišljanje, akciju, vežbanje
  • reklama, jer se mora od nečeg i živeti
  • ljubavi utkane kroz naš rad i tvoju želju da nešto nađeš…

Ovo je treća reinkarnacija Mudraca.

Mudrac postoji od 2008. godine. Dušan mu je, kao Đepeto Pinokiju, udahnuo dušu. Tad je to izgledalo ovako: svi sadržaji su bili originalni (osim onih u školi jezika), i najveći udeo je stvarao Dušan. Zvao se „Tržni cenar Mudrac“. Osmišljen je kao zgrada, sa nivoima. Na svakom nivou su bili različiti lokali…  Odavno napisah ovo:

1
2
3
Previous articleLeonardo Da Vinči
Next articleAjnštajn – citati
Ko sam ja? Bojana. Na jednom intervjuu su mi postavili pitanje: kako bih sebe opisala? Sasvim spontano mi je izletelo: JA SAM DETE PIRODE. I tad mi se lice ozarilo i biće mi se ispunilo toplinom. Ta rečenica ima dve ključne reči: dete i priroda. Dete u meni je ono što čini da se radujem malim stvarima, da se ushićujem istraživanjem, saznavanjem, i da istu stvar u različitim situacijama doživljavam drugačije; da umem da se durim (za nepravdu izrazito), ali i da brzo i iskreno praštam. Priroda je ono što me okružuje i što se nalazi u meni. Prirodna sila je bezgranična. More je moja strast, moja čežnja, moja uteha, moja baterija. Sjedinjavanjem sa morem rađa se u meni kreativnost, razblažiju brige, ljutnja i bes, raste radost, ljubav, poletnost. (Pošteno sam se isplivala pre ovog pisanija.) Zvuci iz šume zavise od doba dana, od godišnjeg doba i ko zna čega... nebitno je. Bitno je da su oni za mene tu, da ih čujem. Kao i mirisi – ciklame u jesen, borovina u sumrak, isparavanje kiše u leto, fortunela u cvatu na terasi, mimoze pokraj puta, tek upecana riba u čamcu... Priroda u meni – spontanost, život u sadašnjem trenutku, vera da me intuicija neće napustiti, izneveriti. Šta volim da radim? JA VOLIM DA VOLIM. (moj moto koji mi je sinuo u kasne sate jedne žurke, dok sam vozeći se na kancelarijskoj stolici išla po strelicu za pikado) Volim da sam sa Dušanom, Adrijanom i Vedranom, da plivam, da se družim, da eksperimentišem (posebno u kuhinji), da učim đake i da ja učim od njih, da sadim cveće i povrće u bašti i na terasi (da posmatram kako napreduje, da ga uberem, mirišem, jedem), da mazim mačku koja mi prede na stomaku i grudima... i tako u nedogled. Bez čega ne mogu da živim? Bez slobode i ljubavi, mada to su isprepletene stvari. ANĐELI LETE KAD SEBE OLAKO SHVATAJU! (Iz knige: „Osetite strah i suočite se s njim“ Suzan Džefers) A inače – ko sam ja (po formalnim shvatanjima): žena, majka dvoje dece; titula: magistar tehničkih nauka, područje organizacionih nauka za elektronsko poslovanje; zanimanje: privatna profesorica matematike, hemije i fizike; članica Mense.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here