Mladić u vozu: Životno iskustvo | Poučne priče

72

mladic-u-vozu.jpg

Jedan stariji čovek sedeo je u vozu sa 25-godišnjim sinom. Voz je upravo krenuo da napušta stanicu. Svi putnici su zauzeli svoja mesta. Kako je voz krenuo mladić je postao neverovatno radostan i radoznao. Stajao je naslonjen na prozor voza i oduševljeno uzviknuo: ”Tata, vidi, prolazimo pored drveća!” Otac se nasmejao zadivljen osećanjima svog sina. Pored njegovog sina, sedeo je mladi par koji ga gledao tužno sa sažaljenjem.

Iznenada, mladić je opet uzviknuo: ”Tata, vidi, jezero i životinje. Oblaci idu zajedno sa nama”. Par ga je posmatrao bez naklonosti prema njegovim doživljajima. Ubrzo je počela da pada kiša i kapljice su počele da padaju na ruku mladića. Ispunjen radošću, zatvorio je oči i uzviknuo opet: ”Tata, pada kiša, voda me dodiruje, vidi tata.”

Mladi par više nije mogao da izdrži njegovo ponašanje, pa su upitali oca: Zašto ga ne odvedete vašeg sina kod nekog dobrog doktora da ga izleči?” Otac se nasmejao i rekao: ”Da, već jesam. Upravo se vraćamo iz bolnice. Moj sin je bio slep od rođenja, a danas je progledao prvi put u životu…”

POUKA: Svaka osoba na ovom svetu ima neku svoju priču. Ne donosite zaključke o ljudima, pre nego što ih stvarno upoznate. Istina vas može iznenaditi…

Foto&Video&Tekst preuzeti sa portala ForensicSoul
Izvor: ForensicSoul

PODELI
Svi smo povezani, jedni sa drugima, gde god da se nalazimo. Naša radoznalost i želja za istraživanjem je deo našeg putovanja. To je naša sudbina. Isto tako, to je naša obaveza i odgovornost prema budućim generacijama, da bi svet bio bolji nego što jeste. Budite otvoreni, budite radoznali. Uvek postavljajte pitanja. To je jedini način da budete deo promene kojoj svi težimo.

POSTAVI ODGOVOR